آشنایی با گیاهان زراعی و درختان میوه, دانش مورد نیاز کشاورزان و باغداران, گیاهان دارویی و خواص درمانی آنها, مقالات سایت قرنفیل

سماق داروی بیماری کرونا توسط حضرت محمّد(ص)

سوماق

Sumaq-Sumak-سوُماق-سُماق-Sumac

سماق داروی بیماری کرونا توسط حضرت محمّد(ص) درخواب شخصی بنام” جیزرَلی ریّان”

دیشب با مراجعه به کانال یوتویوبی یکی از مسلمانان ترکیه بنام” تَزجان اؤزکایا “کلیبی مشاهده نمودم که گویا شخصی بنام “جیزرَلی ریّان” در خوابی “حضرت محمّد(ص)” را در خواب ملاقات میکند و حضرت آب سماق را داروی بیماری ناشی از کرونا ارائه نمودند و شخص خواب دیده این خواب به علت عدم باور مردم به هیچ کس بازگو نمیکند و بعد از چند روز شبی دوباره حضرت محمّد(ص) را ناراحت ملاقات میکند و از شخص به علت عدم ارائه داروی این بیماری بازخواست میکند و درخواب حضرت این دارو را به دو شخص بیمار می خوارنند و بیماران بهبود می یابند.

این شخص خواب را به امام مسجد بازگو میکند و درنهایت در اشتراک عموم قرار میگیرد.

من از صحت و یا عدالت شخص خواب دیده و یا ازصحت وجود اصل ماجرا بی اطلاع هستم ولی با جستجویی در اینترنت خواص شگفت انگیزسماق برای ضدعفونی،التهابات ریه،درمان سرما خوردگی،آنفولانزا و درمان خیلی از بیماریها از جمله ضد ویروس بودن این گیاهی که روزانه شاید مصرف غذایی داشته باشیم و در دسترس همگان میباشد مقایسه کردم و تا حدودی اثر دارویی این ماده بر این بیماری و تایید رویای شخص میتوانم اطمینان داشته باشم وحتی امتحان آن را مفید میدانم و لذا این مقاله را جهت معرفی به دانشمندان و پزشکان درگیر با این بیماری به عنوان تحقیق و بررسی ارائه میکنم.امیدوارم به همین زودی این بیماری به لطف اللهی ازکل دنیا ریشه کن بشود و تمامی بیماران کرونایی درمان بشوند.

مشاهده و دانلود کلیب به زبان اصلی در سایت نماشا

 

آشنایی مختصر با گیاه سماق

 

سُماق (نام علمی: Rhus) درختچه‌ایست کوهستانی که میوه‌های خوشه‌ای دارد و میوهٔ آن پس از کوبیده شدن به عنوان چاشنی، همراه با غذاهایی همچون کباب استفاده می‌شود. طعم آن گرایش به ترشی دارد.گیاه سماق از راسته افراسانان (Sapindales)، تیرهٔ پسته‌ایان (Anacardiaceae) است.

منطقه رویش سماق

سماق در غرب آسیا و شرق آفریقا و آمریکای شمالی می‌روید. این گیاه در ایران در شازند، تبریز، اردبیل، گرمی(مغان)، شمیران، تفرش، خراسان، قم، محلات، شیراز، رودبار، هوراند، سردشت، اقلید می‌روید. جنگل سماق در کوه‌های شهر شازند، کوه‌های مجاور روستاهای عبدالله کندی و القناب از توابع گرمی (در استان اردبیل) واقع شده‌است.

 

کاربرد غیر خوراکی سماق

سماق یکی از اجزای سفره هفت سین ایرانیان است در یونان باستان از چوب سماق به جهت رنگ‌آمیزی پارچه‌های پشمی استفاده می‌شده‌است و در کشور ایتالیا از این گیاه برای رنگ دادن به چرم نیز استفاده شده‌است.

 

خواص و کاربرد سماق

کاربردهای سماق بیشتر در تولید و چاشنی غذایی است.همچنین از خواص دارویی آن در طب سنتی استفاده می‌شود.

آش سوماق یکی از غذاهای محلی در استان همدان است. مواد اصلی این آش را بلغور، عدس، لوبیا، پیاز، سیر، سماق، چغندر و گردو تشکیل می‌دهد.

ترکیبات سماق

ترکیبات میوه: در آنالیزی که بر روی میوه سماق انجام گرفت، مشخص شد که شامل: ۶/۹ درصد رطوبت، ۴/۷درصد روغن، ۶/۲پروتئین، ۶/۱۴درصد فیبر، ۸/۱درصد خاکستر و۸ /۶۳ درصد عصاره محلول در آب است.

سماق محتوای طیف گستردهای از ترکیبات فعال دارویی از قبیل: اسیدهای ارگانیک، فنولیک اسید، فلاونوئیدها، آنتوسیانینها، تاننهای هیدرولیز کننده و ترپنوئیدها است.

از نظر ترکیبات شیمیایی در میوه و در برگهای سماق تانن فراوانی موجود است. در برگ‌های خشک آن بین ۳۰–۱۵ درصد تانن وجود دارد و به علاوه یک ماده رنگین زرد به نام میریستین یافت می‌شود. در میوه آن علاوه بر تانن مقدار قابل توجهی سیتریک اسید، وینیک اسید، مالیک اسید موجود است؛ که مزه ترش را به آن می‌دهد.

مقاله: بررسی مواد تشکیل دهنده اسانس دانه ها و برگ سماق

خبر:داروی ضد ‌کرونا با پایه گیاهی(فلاونویید استخراج شده از گیاه) تا کنون روی ده بیمار کرونایی در ایران با موفقیت آزمایش شده است.

 

تکثیر سماق

 

تکثیر سماق از طریق قلمه، پاجوش و بذر صورت می‌گیرد؛ که رایج‌ترین روش آن از طریق کشت پاجوش است. بذرهای سماق دارای رکود فیزیولوژیکی و فیزیکی است.

 

تهیه آب سماق:

 

یک قاشق غذاخوری پُر سماق در ۱۰۰ سی.سی (استکان)آب جوشانده(چند ثانیه) بعد از خنک شدن آنرا به اندازه نصف استکان یکبار و یا دو بار(بسته به مزاج)میل نمایید حتی میتوانید قره قره نمایید

فقط تداخل دارویی با بیماریهای فشارخون و دیابتی خواهد داشت و زیر نظر پزشک گیاهی و پزشک خود میتوانید آب سماق را مصرف نمایید.

تمام خواص سماق و فواید این پودر خوشمزه برای درمان و سلامتی

سماق، مزه منحصر به فردی دارد که معمولاً به تند و کمی میوه ای و کمی شبیه لیمو توصیف می شود. و دارای یک مزه متمایز برای غذاها می باشد. در حقیقت تحقیقات اخیر نشان می دهد که سماق می تواند اثر قدرتمندی روی کنترل قند خون، سلامت قلب، پیش گیری از بیماری ها و حتی تسکین درد داشته باشد.

 

مواد مغذی سماق و مصارف پزشکی طبیعی:

 

همانند دیگر گیاهان و ادویه های دارویی، سماق کالری کم، اما ویتامین C بالایی دارد و باعث ایجاد یک آنتی اکسیدان مهم برای کمک به مبارزه با بیماری ها و بهینه سازی سلامتی می شود.

به طور خاص، سماق غنی از پلی فنول ها و فلانوئیدها است، مانند:گالیک اسید، متیل گالات، کامپرلو و کورستین ؛ هم چنین حاوی تانین است که به عنوان آنتی اکسیدان عمل می کند و ممکن است خواص ضد سرطانی نیز داشته باشد.

 

فواید عالی سلامتی سماق:

 

چرا باید با سماق آشپزی کرد؟

 

اگر اهل خاور میانه هستید، احتمالاً با سماق آشنایی دارید ، این یک ادویه سرخ رنگی است که در سالاد فلسزینی یا سالاد فتوش وجود دارد. و اگر با آن آشنا نیستید، به شدت توصیه می کنیم امتحانش کنید! اما آیا می دانستید که سماق به عنوان یک ادویه سالم برای سلامتی تلقی می شود؟

سماق یک ادویه است که از دانه های توت مانند سماق، از درخت سماق در خاور میانه بدست می آید و چنانچه در بخش سلامت نمناک گفته ایم به دلیل رنگ قرم و طعم تندش مشهور است. و حالا دانشمندان فواید سلامتی این ادویه تند را مطالعه می کنند.

 

فواید گیاه سماق چیست؟

بیشتر برای دادن مزه ترش به غذاهای گوشتی استفاده می شود. با توجه به گیاهانی که اغلب در غذا به کار می روند، سماق به ندرت استفاده می شود. به این دلیل که معمولاً افراد دوست ندارد که در غذا، مزه لیموناد یا ناشناسی را مزه کنند.

اما میوه گیاه سماق به خصوص در آمریکای شمالی بسیار محبوب است. به خاطر مزه ترش عالی همراه با فواید سلامتی اش برداشت می شود. در بسیاری از نقاط جهان، به ویژه در خاور میانه، آمریکای شمالی و آفریقا در مناطق وسیعی کشت می شوند. گیاهان قرمز، سبز یا کرم رنگ در طول زمان خشک می شوند و به رنگ قرمز تیره و ارغوانی تبدیل می شوند.

سماق یک جای بزرگی در غذاهای ترکی، عربی و خاورمیانه ای دارد. به طور خاص، مزه ترکی گیاه سوماق، بومیان آمریکای شمالی در شربت داغ یا سرد و چای از آن استفاده قرار می گیرد.

 

خواص و فواید سلامتی سماق

 

۱.یک آنتی اکسیدان قدرتمند است:

سماق دارای آنتی اکسیدان های قوی است که با سلول های بدی مبارزه می کند و به سلول های سالم آسیب می رسانند.با توجه به مطالعه ای علمی، آنتی اکسیدان ها با سلول های بدی که مسئول بیماری های قلبی، پیری زودرس، اختلالات شکم و بسیاری از رویداده ای ناگوار دیگر هستند مبارزه می کنند.

 

۲.سماق برای مبارزه با عفونت های قارچی:

در نتتجه تحقیقات علمی دیگر، معلوم شده است که سماق دارای خاصیت ضد قارچی موثر است. سماق قادر به مبارزه با آسپرژیلوس فلاووس (موثرترین سلول مضر)، به خصوص پاتوژن انسانی خواهد بود.

آسپرژیلوس فلاووس ممکن است که باعث عفونت ریه و تنگی نفس شود. شیمی درمانی یک درمان سرطان است که از داروها برای جلوگیری از رشد سلول های سرطانی استفاده می کند، یا با کشتن سلول ها یا با توقف آن ها از تقسیم کردن آن ها. این عفونت می تواند بسیاری از اعضا بدن از جمله ریه ها، قلب، کلیه ها و مغز را تحت تاثیر قرار دهد.

درد قفسه سینه، تب و درد مفاصل، شایع ترین نشانه های عفونت قارچی هستند.

مقاله پزوهشی:بررسی اثر عصاره ی آبی و الکلی گیاه سماق برروی کاندیدا البیکنس در شرایط آزمایشگاهی

 

۳.سماق برای مبارزه با میکروب:

براساس مطالعه ای که در سال ۲۰۱۰ در ترکیه انجام شد، سماق یک گیاه ضدمیکروبی می باشد. گفته می شود که گیاه سماق به عنوان یک دفاع جدی در برابر مواد مغذی کم مصرف به ویژه سالمونلا تیفیموریوم مورد استفاده قرار می گیرد.

این یک سلاح بسیار موثر علیه میکروب ها است، وقتی که به عنوان مخلوطی از سوماق و روغن آویشن به کار می رود.

مقاله:مروری بر اثرات ضدمیکروبی میوه سماق (Rhus coriaria L.)

 

۴.سماق مناسب برای دیابت:

مطالعات نشان داده اند که گیاه سماق در درمان دیابت و چاقی موثر است. طبق نتایج آزمایشگاهی، سماق یک آنتی اکسیدان قوی است که به کاهش کلسترول و قند خون کمک می کند.

مقاله: اثر ده هفته تمرین هوازی همراه با مکمل یاری سماق بر توان ضداکسایشی تام، شاخص مقاومت انسولینی و شاخص های تن سنجی در زنان دیابتی نوع ۲

 

۵.سماق ادرار آور است:

سماق دارای خواص ادرار اوری است بنابراین، مشاهده شده است که این یک گیاهی است که به حذف مواد سمی از بدن کمک می کند. برای دفع ادرار و التهاب دردناک و التهاب ناشی از التهاب مثانه استفاده می شود. در خاورمیانه، آب ترش سوماق یک گزینه رایج برای تسکین ناراحتی شکم استفاده می شود.

 

۶.سماق برای مبارزه با سرطان:

برخی مطالعات نشان داده اند که گیاه سماق دارای خواص ضد سرطانی است. اگر شما سیگاری هستید، ممکن است بتوانید خطر ابتلا به سرطان ریه را با استفاده از ترکیبی از شیمی درمانی و پرتو درمانی کاهش دهید.

محققان معتقدند که سرطان پستان از سلول های سالم در طول درمان محافظت می کند. در نتیجه، سوماق به عنوان یک عامل امیدبخش برای شیمی درمانی در نظر گرفته می شود.

 

۷.سماق برای مناسب برای سلامتی زنان:

عصاره سماق، چای سماق، پوست سماق به طور سنتی برای درمان بیماری های زنان به کار می رود. سماق نیز به صورت خارجی و موضعی در ترشحات شدید واژینال استفاده می شود.

به علاوه شیر مادر نیز افزایش می یابد. به درمان اختلالات قاعدگی، گرفتگی عضلات، سوختگی قاعدگی و درد با عمل کردن مثل استروژن کمک می کند.

 

۸.سماق برای جلوگیری از پوکی استخوان:

این یک بیماری شایع است که توسط استخوان های ضعیف و ترد ناشی از ریزش استخوان و افزایش خطر شکستگی مشخص می شود. خطر ابتلا به پوکی استخوان با افزایش سن بیشتر می شود, احتمال ابتلا به پوکی استخوان در استخوان ران, گردن و ستون فقرات کمری وجود دارد.

 

۹.چای سماق ضد التهاب است:

التهاب به عنوان عامل اغلب بیماری ها شناخته می شود و سماق نوعی ادویه ضد التهاب است که به مبارزه با اختلالات مختلف، سرماخوردگی و آنفولانزا کمک می کند.

 

۱۰.داروی ضد ویروسی سرفه با لیموناد سماق:

می‌توانید از لیموناد سماق استفاده کنید و حتی می‌توانید از این ماده ضد ویروس، یک شربت ضد سرفه طبیعی و خانگی تهیه کنید.

 

۱۱.سماق برای تسکین درد ماهیچه ای:

اگر از درد و ناراحتی مزمن ماهیچه ای رنج می برید, تغییر کابینه ادویه تان می تواند کمک کند. در واقع, یک مطالعه نشان داد که عصاره سماق از این گیاه می تواند به کاهش درد عضلانی در حین فعالیت هوازی در بزرگسالان سالم کمک می کند.

مقاله:بررسی اثرات اسانس سماق بر افسردگی و اضطراب در موش های صحرایی نر

فواید سماق ترش چیست؟

  • به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی استفاده می شود.
  • سماق ترش سطوح کلسترول بد را کاهش می دهد.
  • به مبارزه با پیری زودرس و بیماری ها کمک می کند.
  • درمان بیماری شریان های اصلی.
  • برای دیابت نوع ۲ مفید است.
  • سطح قند خون را کاهش می دهد و کنترل گلیسمی را بهبود می بخشد.
  • به درمان خارش پوست کمک می کند.
  • دارای خاصیت ضد میکروبی و ضد میکروبی است.
  • به درمان بیماری های مفاصل کمک می کند.
  • با اسهال، خونریزی، سرماخوردگی، گلو درد و بیماری سل مبارزه می کنند.
  • به درمان آسم، زخم و پوکی استخوان کمک می کند.
  • برای سلامتی چشم، سلامتی گوش و سلامت قلب مفید است.

فواید چای سماق:

چای سماق به راحتی آماده می شود و سالم است. چای سماق که رنگ قرمز زیبایی دارد، می تواند با استفاده از یخ و چای سرد آماده شود. زمانی که با لیموناد مخلوط می شود، منبع عالی ویتامین C می شود و مقاومت بدن را افزایش می دهد.

چای سماق یک منبع ویتامین C است. بنابراین برای بیماری های زمستانی مثل سرماخوردگی و آنفولانزا خوب و مفید است. چای سماق برای مخلوطی از مشکلات آسم، تنگی نفس، اسهال، سرفه، گلو درد و عفونت مفید در نظر گرفته می شود.

برای تنظیم سطح کلسترول و درمان دیابت با کاهش قند خون مورد مطالعه قرار گرفته است.

عوارض جانبی سماق:

واکنش های نامطلوب خوردن عصاره سماق نادر هستند و ممکن است شامل این موارد باشند:

 

واکنش های آلرژیکی سماق:

از آنجا که این ادویه در همه خانواده ها است, آن هایی که آلرژی دارند باید قبل از خوردن با پزشک مشورت کنند. آن هایی که آلرژی به انبه دارند نیز باید توجه داشته باشند زیرا هر دو درخت در یک خانواده هستند.

درماتیت, جوش و خارش پوست میوه سماق به دلیل محتوای بالای اوروشیول آن یک اسطوره است. این ها به دسته توکسیک.دندرون طبقه بندی می شوند.

مقاله:ﺑﺮرﺳﻲ اﺛﺮات اﺣﺘﻤﺎﻟﻲ آﻟﺮژﻳﻚ و ﺗﻐﻴﻴﺮات ﻫﻤﺎﺗﻮﻟﻮژﻳﻚ ﻧﺎﺷﻲ از ﻣﺼﺮف. ﺧﻮارﻛﻲ ﮔﻴﺎه. ﺳﻤﺎق.

 

کاهش وزن:

اگر چه بیشتر اکثرا این را یک منفعت تلقی می کنند, اما در پاسخ به سوال کاربران نمناک در رابطه با این موضوع باید بگوییم که آن هایی که وزن کمی دارند و مشکل حفظ وزن سالم دارند باید از خوردن روزانه سماق اجتناب کنند. این به دلیل فعالیت ضد آنزیم لیپاز است که تا حدی جذب چربی در روده کوچک را مسدود می کند.

کوئرستین موجود در سماق یک آنتی اکسیدان قوی است که اثرات ضد سرطانی و اثرات جانبی جهش زا را در تحقیقات نشان می دهد. در یک مفهوم کاملاً نظری, دومی ممکن است نگران کننده باشد. آنزیم ها و سطوح PH قلیایی برای غیرفعال کردن اثرات جهش زایی شناخته شده اند.

تا زمانی که اطلاعات ایمنی در دسترس نباشد, اجتناب از مقادیر زیاد عصاره و چای سماق توصیه می شود.

 

تداخلات دارویی با سماق:

استاتین ها برای کاهش کلسترول, داروهای فشار خون و درمان های دیابت ممکن است به شدت تحت تاثیر قرار گیرند. وقتی مقادیر بالایی از سماق با آن ها گرفته می شود, نتیجه ممکن است کم باشد.

اطلاعات کافی در مورد این که آیا سماق برای همه کاملاً ایمن است یا خیر وجود ندارد. به همین دلیل باید پیش از استفاده از سماق, با پزشک خود مشورت کنید. هم چنین می تواند باعث ایجاد واکنش های پوستی شود.

برای دوران حاملگی و شیردهی اطلاعات کافی وجود ندارد که گیاه سماق در دوران بارداری و شیردهی کاملاً ایمن است یا نه. بنابراین, عدم مصرفش بهتر است.

 

توصیه های چند جانبه:

سماق عمدتاً در طب سنتی و مردمی به کار می رود. بنابراین, مطالعه ای برای تعیین دوز استاندارد توصیه شده این گیاه انجام نشده است. میوه سماق معمولاً آماده و به صورت چای با آب جوش مصرف می شود.

چگونه می توان سماق را مصرف کرد:

می توان آن را روی مرغ یا ماهی پاشید و استفاده کرد. همچنین می توانید سماق را به ماست یا سیب زمینی شیرین فصلی یا چیپس اضافه کنید.

در نوشیدنی ها نیز خوش مزه است و حتی می توانید از لیموناد سماق استفاده کنید و حتی می توانید یک شربت سرفه طبیعی تهیه کنید.

کاهش وزن با مسدود کردن چربی:

هنگامی که عصاره اش در بافت پانکراس خوک آزمایش شد, فعالیت ضد لیپازی مشخص شد.

 

فعالیت ضدلیپازی:

وقتی با دوز ۳۰۰ mg / mL استفاده شود مزایایش مانند ارلستات که در داروهاییی که برای چاقی استفاده می شوند، می شود.

با مهار لیپاز پانکراس که آنزیمی است که توسط پانکراس ترشح می شود, کار می کند که به شکستن چربی ها برای هضم کمک می کند. زمانی که چربی ها به طور کامل تجزیه نمی شوند, کالری کمتری از آن ها جذب می شود.

مقاله:بررسی اثر سماق در کاهش LDL کلسترول در مقایسه با لوستاتین

مضرات سماق:

خوردن سماق تازه باعث مسمومیت می‌شود؛ همچنین مصرف بیش از حد آن هم می‌تواند مسمومیت ایجاد کند.

طبیعت سماق سرد است؛ پس برای افراد سرد مزاج مناسب نیست .

سماق را باید دور از نور مستقیم خورشید نگهداری کنید؛ در غیر این صورت خاصیت درمانی خود را از دست می‌دهد.

“الهی تمامی بیمارانی که به تو ایمان دارند هرچه زودتر شفای عاجل عنایت نما و بازهم عجزبشریت در مقابل قدرت تو ثابت شد و مانند هربار قدرت بی انتهای خود را بر فراموشکاران نشان بده.آمین”

 

 

منابع اخذ:

  1. سایت نمناک
  2. آخرین خبر
  3. یوتیوب
  4. نماشا
  5. ویکی پدیای فارسی،انگلیسی،ترکی،آذربایجانی
  6. دوماهنامه علمی و پژوهشی فیض
  7. مجله طب مکمل دانشگاه علوم پزشکی اراک

 

مولف و تحقیق:مهدی صادقی جم
به روز شده:۱۳۹۹/۰۱/۱۶