آشنایی با گیاهان زراعی و درختان میوه, اصول صحیح نگهداری از درخت و گیاهان, دانش مورد نیاز کشاورزان و باغداران, روش های کشت و برداشت, زمان کاشت و برداشت محصول, کود دهی مزارع و باغات

آشنایی با درخت انار

درخت انار
انار میوه ای گرمسیری با نام Punica  granatum است. در گروه درختان پاکوتاه وبرگریز میوه دار است. بهترین منطقه برای کشت مناطق گرم و خشک است. درخت انار در هردو خاک اسیدی و قلیایی رشد می کند.
البته گونه ای از انار هم در مناطق سرد معتدل بصورت خودرو رشد میکنند مانند نوار کوهستانی رود ارس
بهترین خاک برای پرورش آن خاک قلیایی با مواد ارگانیک و  PH=7.5 است .به دما و نور کافی نیاز دارد.
نیازغذایی انار
ازت: باعث رشد رویشی گیاه می شود.غلظت بالای  این کود در اوایل دوره رشد در پایان زمستان می تواند باعث افزایش رشد رویشی و کاهش گل انگیزی درخت گردد.از این رو این کودرا در ۳ نوبت  ابتدا یک سوم کود را در اواخر پاییز و پس از خواب رفتن درخت در اعماق زمین چال کود کرده و تا پایان اردیبهشت وتبدیل شدن  میوه ها از مصرف کود ازته  همراه آب  آبیاری  و سایر روش ها خودداری شود.پس از این مرحله  کود را در غلظت های پایین همراه آب آبیاری در چند نوبت برای درخت تا اواخر تیرماه تامین نمایید. در اواخر دوره رشد  نیز تامین کود ازته در غلظت کم همراه آب آبیاری جهت کامل شدن میوه ها موثر خواهد بود.
فسفر:کمبود فسفر  بر رشد کلی  و ریشه درخت اثر دارد.در این حالت  شاخه ها کوتاه و باریک شده و برگهای جوان کوچک می گردند وزودتر از سایر برگها می ریزند.گلدهی کاهش یافته رسیدن و بلوغ میوه به تاخیر میفتد.قرمز شدن  ساقه و ارغوانی شدن برگها و خشک شدن نوک برگهای پیرتر از علایم کمبود فسفر است.
پتاسیم :انار به پتاسیم زیاد نیاز دارد.پتاسیم را از سطح خاک میگیرد و روی ریشه ها ذخیره می کند.با جذب پتاسیم توسط ریشه ها خاک مجاور پتاسیم را در محل ریشه ها آزاد می کند.پتاسیم عموما در سطح رویی خاک از غلظت بالایی برخوردار است.برگردان کردن خاک سطحی و شخم سالیانه بستر خاک به افزایش سطح خاک در  محدوده ریشه کمک می کند.
دوره رشدی انار:
۱- گلدهی ۲- تشکیل میوه ۳- رشد میوه ۴- رسیدن میوه
نکته:سری اول و دوم گلدهی انار  تا اواخر خرداد است.
– ارقام زودرس انار تا اواسط شهریور و اوایل مهر می رسند.و ارقام دیر رس در اواخر مهر یا اوایل آبان می رسند.زمان رسیدن انار موقعی است که نسبت قند به اسید در آن ثابت شود.
خصوصیات کود پیشنهادی انار:
  1. دارای تمام عناصر مورد نیاز انار شامل عناصر میکرو و ماکرو است.
  2. نقش به سزایی در افزایش عملکرد محصول در واحد سطح درشتی میوه و جلوگیری از ترکیدگی میوه و خوش رنگی و یکدست شدن رنگ میوه دارد.
  3. افزایش خاصیت انباری وبالا رفتن قابلیت نگهداری در سردخانه.
  4. بالا  رفتن درصدتلقیح و درصد تبدیل گل به میوه
  5. افزایش مقاومت گیاه در مقابل آفات و بیماری ها
  6. قابلیت استفاده به صورت محلول پاشی و جذب آنها به وسیله برگ با بازدهی بالاتر
  7. تغذیه مطمئن و قابلیت کنترل گیاه به دلیل امکان تولید با ترکیب و نسبت های مختلف عناصر مورد نیاز
  8. جذب بسیار سریع به دلیل داشتن عناصر به فرم قابل جذب و عدم نیاز به فرجه زمانی
  9. کاهش مصرف کود در فرآیند تغذیه درخت و گیاه و در نتیجه کاهش هزینه های تغذیه
  10. با مصرف درست کمک به کاهش آلودگی محیط زیست (منابع خاک و آب)
  11. این محصول به علت عاری بودن از کلر و نوع مواد بکار رفته در فرمولاسیون فاقد خطر نمک زایی در خاک هستند.
نحوه مصرف کود پودری انارNPK(10-2-20)
نوع محصول
مقدار مصرف
نحوه مصرف
زمان مصرف
۲ نوبت با غلظت ۴ در هزار
محلولپاشی
در دوران رشدانار ۴۵ روز قبل از برداشت
انار
۱۵-۱۰ کیلوگرم در هکتار
آبیاری
قبل شکوفه دهی-بعداز گلدهی-۲۰۰روزبعداز تشکیل میوه
۱۵-۱۰ کیلوگرم در هکتار
خاکی
قبل ازفصل(قبل از شکوفه دهی)
ترکیبات:
 B:0.01.Cu:0.01%,N:10%,K: 20%,Mg:1%,P:2%,Fe:5%,Zn:0.3%,Ma:0.2%,Mo:0.01%.
نحوه مصرف کود مایع انارNP(5-1-10)
نوع محصول
مقدار مصرف
زمان مصرف
انار
۳تا ۵ لیتر در هکتار
بعد از گلدهی و تکرار ۲۰ روز بعد
۴ تا ۶ لیتر در هکتار
مصرف خاکی آب آبیاری
ترکیبات:
 B:0.01.Cu: 1%,N:5%,K: 10%,Mg:1%,P:1%,Fe:5%,Zn:0.3%,Ma:0.2%,Mo:0.01%.